„Jedzą, aby żyć” oraz „żyją, aby jeść” – serowa uczta

Mówi się, że konsumenci dzielą się na tych, którzy „jedzą, aby żyć” oraz „żyją, aby jeść”. Wbrew powszechnie panującym opiniom istnieje jeszcze trzecia grupa smakoszy, dla których każdy posiłek jest wyjątkowym wydarzeniem. Sery topione za sprawą starannie dobranych składników mogą być najwyższej jakości, wpiszą się w potrzeby wymagających konsumentów oraz umożliwią delektowanie się przygotowanymi potrawami.

Trzy oblicza kremowej przyjemności

Sery topione zwykle kojarzone są z nieskomplikowanym śniadaniem lub szybką przekąską pomiędzy posiłkami. Linia Exclusive marki LACTIMA stworzona została na przekór tym stereotypom. Każdy wchodzący w jej skład produkt stanowi bowiem kwintesencję smaku, który prostą potrawę uczyni ucztą dla podniebienia. Otwierają szeroki wachlarz możliwości zastosowania, możemy je wykorzystać do przygotowania zarówno prostych przystawek, jak i bardziej wymagających dań. Linia Exclusive oferuje trzy aromatyczne warianty smakowe. Pierwszym z nich jest Złoty Emmentaler, którego bazę stanowi tradycyjny szwajcarski ser o lekkiej,
słodko-orzechowej nucie. Drugim – zainspirowany włoską kuchnią serek z dodatkiem zielonych, dojrzewających w śródziemnomorskim klimacie oliwek. Ostatnim elementem prestiżowej linii Exclusive jest kompozycja, której głównym komponentem smakowym stały się znane od wieków ze swej wszechstronności, a także będące chlubą polskiej kuchni borowiki. Każdy z aromatycznych serków tej marki odznacza się skrupulatnie dopracowaną i opartą na starannie dobranych surowcach recepturą, która stanowi zarazem gwarancję stworzenia wielu wyrafinowanych potraw.

Ekskluzywne oblicze codzienności

Serki topione od lat znane są jako sprawdzony przepis na smaczny i pożywny posiłek. Za sprawą linii Exclusive  proste, codzienne dania osiągną mogą całkowicie nowy poziom. Złoty Emmentaler stanie się pyszną bazą dla aromatycznego sosu do warzywnych czy mięsnych zapiekanek, natomiast ser topiony z dodatkiem borowików wzbogaci smak i konsystencję każdej zupy grzybowej. Zielone oliwki w połączeniu z kremowym serkiem pomogą w przygotowaniu włoskich makaronów na wiele, różnorodnych sposobów. Serki topione to nie tylko smaczny dodatek do dań głównych. To przede wszystkim stała pozycja na wielu śniadaniowych stołach. Sery z linii Exclusive  dzięki delikatnej konsystencji z łatwością rozsmarujemy na każdym rodzaju pieczywa, również tym chrupkim, które jest wyjątkowo łamliwe. Świetną alternatywą na śniadanie dla klasycznych kanapek jest oczywiście jajecznica. Ser topiony z linii Exclusive w połączeniu z masłem, stanowić będzie oryginalną podstawę do usmażenia jajecznicy z pomidorami i ziołami. Tak przygotowane śniadanie z pewnością sprosta oczekiwaniom wszystkich domowników. Dodatkowym atutem jest fakt, iż każde opakowanie serów topionych z linii Exclusive  składa się z ośmiu małych trójkątnych porcji, których gramatura pozwala na ich jednorazowe wykorzystanie. Dzięki temu unikniemy przechowywania otwartego produktu w lodówce. Linia Exclusive znana jest polskim smakoszom od lat, a popularność, jaką cieszy się na tle niezliczonych produktów konkurencyjnych stanowi najlepsze potwierdzenie jakości, smaku i wszechstronnego zastosowania.

Przygotowując posiłki dbamy o to, aby były przede wszystkim smaczne. Interesującym dodatkiem do każdego rodzaju potraw będą produkty odznaczające się wyjątkowymi walorami smakowymi, takie jak sery topione z linii Exclusive marki LACTIMA – Złoty Emmenraler, Z borowikami oraz Z oliwkami. Sprawią one, że nawet najbardziej wymagający smakosze odnajdą swoją ulubioną kompozycję, która stanie się prawdziwie ekskluzywnym elementem każdego menu.

Może zainteresuje Cię:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *